Uudistuvan jätelain myötä viimeistään 1.7.2024 kaikilla yli 10 000 asukkaan taajamien asuinkiinteistöillä tulee olla järjestetty biojätteen erilliskeräys. Valikoimastamme löydät erikokoiset ja testatusti turvalliset keräysvälineet biojätteelle sekä kotitalouksiin, että ammattikeittiöihin. 

Image

Perinteinen biojäteastia

Perinteinen biojäteastia on suunniteltu siten, että ne on helppo tyhjentää ja puhdistaa, ja ne kestävät pohjoismaisen ilmaston. 2- ja 3-pyöräisissä astioissa on isot pyörät, jotka pyörivät hyvin jopa lumessa. Niitä on helppo käsitellä ja siirtää, kääntää, heilauttaa ympäri, vetää reunakiveysten yli jne. Astioissa on tukevat ja helposti tartuttavat kahvat, ja astiat on helppo kallistaa siirron ajaksi. 

Image

Tuulettuva biojäteastia, joka on suunniteltu vähentämään nestettä ja hajuja.

  • Tuulettuva astia vähentää tehokkaasti sekä pahaa hajua kesällä että jätteen jäätymistä talvella.
  • Paras tulos saadaan biohyllyn avulla, jossa tuotu ruokajäte saa jäätyä tai kuivua ennen astiaan pudottamista seuraavalla tuontikerralla.
  • Tuulettuvan biojäteastian kanssa paras ratkaisu on paperinen biojätepussi.

Neljän viikon tyhjennysvälin myötä pienemmät kustannukset ja Co2-päästöt

Image

Kompostoiva bioastia

Kompostoiva bioastia on täysin uudenlainen bioastia, jossa voidaan kompostoida kotitaloudessa syntyvää biojaetta, mutta joka voidaan tarvittaessa tyhjentää keräysautoon aivan kuten tavallinen jäteastia. Tämän kanssa kompostoinnin aloittaminen on helppoa!  

Jos astia täyttyy ennen kuin sisältö on kompostoitunut tai kaikelle kompostille ei pihalla ole käyttöä, bioastialle voi tilata maksullisen tyhjennyksen alueelliselta jätehuoltoyhtiöltä. Varmistathan tyhjennyspalvelun saannin paikalliselta jätehuoltoyhtiöltä, sillä astioiden tyhjennysmääräykset ja vaatimukset vaihtelevat kunnittain. Astia tyhjennetään, kun keräysauto seuraavan kerran liikkuu alueella. 

Astia on  lämpöeristetty, ilmastoitu ja siinä on tyhjennysluukku kompostille, mutta se soveltuu pyöriensä avulla siirrettäväksi sekä tyhjennettäväksi keräysautoon. 

Image

Quattro Select

Quattro Select on PWS: n innovatiivinen jätejärjestelmä, joka mahdollistaa kotitalouksissa helpon lajittelun, vaikka sinulla olisi vain yksi tai kaksi astiaa. Quattro Select on kustannustehokas sekä asiakkaalle että tilaajalle. Kotitaloudet voivat lajitella jätteet jo kotipihassa. Kodeissa vapautuu tilaa, kun ei tarvitse lajitella jätteitä moneen eri astiaan. Sen sijaan jätteet laitetaan suoraan jäteastian osastoihin.

Image

Duo Select Bio

Rei´itetyn biojäteastian vahvuudet pienessä tilassa
Kerättävät jakeet esimerkiksi biojäte + sekajäte

Duo Select astia on saatavana myös niin, että astian toinen puoli (tai molemmat puolet) on varustettu rei’ityksellä ja venttiileillä astian ilmastamiseksi.

Myös biohyllyn asentaminen astiaan mahdollista.

Image

Duo Select

Duo Select -järjestelmä antaa kaikki mahdollisuudet vastata tiukentuneisiin lajitteluvaatimuksiin. Duo Select on laajennettava järjestelmä yhden jätejakeen käsittelystä edistyneeksi syntypaikkalajittelujärjestelmäksi. Hyvät varusteet ja informaatio parantavat motivaatiota käyttäjien keskuudessa. Jos jätteiden lajittelu on helppoa ja kätevää, se myös tehdään!

Duo Select -järjestelmä voidaan tilata täydellisenä. Aloitettaessa vakioastioilla PWS-vakioastiakoot 190, 240, 370, 400 ja 600 litraa voidaan päivittää helposti Duo Select -järjestelmään, jolloin saadaan vielä tehokkaampi järjestelmä. Duo Select -järjestelmä on joustava ja väliseinällä astia on helppo jakaa jätejakeiden ja astian tilavuuden mukaan kohdista 40/60, 50/50 tai 60/40. Astia voidaan toimittaa muilla jakokohdilla tilauksesta. 

Kysy lisätietoja tai pyydä tarjous

Vaihde: 03 872 020
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@finncont.com

Image

Jukka Mujunen
Aluepäällikkö, jätehuoltotuotteet, Itä-Suomi
+358 400 494 704

Image

Mikko Siiki
Aluepäällikkö, jätehuoltotuotteet, Länsi-Suomi
+358 40 724 6379

Image

Jyrki Hännikäinen
Tuotepäällikkö, myynti
+358 50 354 2698

Image

Sami Sipari
Aluepäällikkö, puisto- ja kiinteistövarusteet, Itä-Suomi
+358 40 765 1220

Image

Juha Holmström
Myyntipäällikkö, jätepakkaajat ja -puristimet
+358 400 400 840

Image

Jari Jokiniemi
Myyntipäällikkö
+358 40 560 2173

Image

Timo Ollila
Aluepäällikkö, kierrätysjärjestelmät
Uusimaa ja Itä-Suomi

+358 50 517 2804

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä