Historia

1970

Finncontin tarinan alku

finncont historia 1970

Tarinamme alkaa jo 1940-luvulta, jolloin alun perin maalipurkkien ja metallipakkausten valmistukseen keskittyvä Mety Oy perustettiin Ylöjärvelle. Vuonna 1974 yhtiön toiminta laajeni Virroille, jolloin nestekontteja valmistava tehdas, Finncont, sai alkunsa.

1970

1980

Kansainvälistyminen

finncont historia 1980

80-luku oli Finncontille kansainvälistymisen vuosikymmen, kun nestekonttien ilosanomaa alettiin viedä kotimaan lisäksi myös pohjoismaihin. Uusien markkinoiden lisäksi laajentui myös liiketoiminta, kun yhtiö aloitti rotaatiovalettujen tuotteiden valmistamisen.  Rotaatiovalu sopimusvalmistuksella on tänä päivänä merkittävä osa Finncontin toimintaa.

Tällä vuosikymmenellä tapahtui myös ensimmäinen omistajanvaihdos, kun G. W. Sohlberg osti yhtiön osaksi GWS-yhtymää. Mety Oy:sta tuli tällöin GWS Finncont Oy. 

1990

Investoinneilla kehitystä

finncont historia 1980

90-luku keskittyi kasvuun investointien kautta. Tuotantoon hankittiin hitsausrobotti ja rotaatiovaluliiketoiminnalle rakennettiin omat työtilat. 

1990

2000

GWS-konsernista perheyritykseksi

finncont historia 1980

2003-2004 yhtiö siirtyi GWS-konsernista perheyritykseksi. Yritysoston yhteydessä yhtiön nimi muuttui tämän päiväiseen muotoonsa: GWS Finncont Oy -> Finncont Oy. Samalla alkoi Finncont–brändin tarina.

2000-luvulla toteutettiin myös tehtaan laajennus ja perustettiin oma suunnitteluosasto Finncont Design Studio®.

2010

Kasvun aikakausi

finncont historia 1980

2010-luvulla kasvu oli voimakasta ja monipuolista. Luowia Collection Oy perustettiin tuomaan markkinoille kaivattua kehitystä kierrätystuotteisiin. Ruotsiin avattiin toimisto läsnäolon parantamiseksi ja myöhemmin perustettiin tytäryhtiö Finncont AB. Finncont osti Flaaming Oy:n ja uudelleennimesi sen Finncont Ympäristötuotteet Oy:ksi. Tällä vuosikymmenellä myös digitaalinen kehitys voimistui ja eFinncont sai alkunsa.

2010

2020

Tarina jatkuu

finncont historia 1980

2020-luvulla kiertotalous on ollut Finncontin sydämen asiana jo melkein 50 vuotta. Tuotevalikoima laajenee ja palvelujen kehitys jatkuu, jotta voimme tehdä parempaa tulevaisuutta seuraaville sukupolville.

Vuosi 2022 alkoi uusilla tuulilla, kun pääomasijoittaja Sponsor Capital tuli mukaan Finncontin tarinaan pääomistajaksi. Yritysjärjestelyllä pyritään tukemaan Finncontin tulevaisuuden kasvua nykyisillä kotimarkkinoilla ja laajentumista kansainvälisesti.