Rotaatiovalu: Kestävien ja monimutkaisten tuotteiden valmistuksen avain!

Rotaatiovalu: Kestävien ja monimutkaisten tuotteiden valmistuksen avain!

Rotaatiovalu on kestävien, pitkäikäisten muovituotteiden valmistusmenetelmä. Sen takana on uniikki, paineeton prosessi, joka perustuu muotin pyörimiseen uunissa (lue rotaatiovaluprosessista lisää täältä).

Prosessi tuottaa jännityksettömän sekä kerralla valmiin tuotteen, jonka vuoksi rotaatiovalun tuomaa lopputulosta hyödynnetään usein muun muassa polttoainesäiliöiden ja muiden onttojen tuotteiden valmistuksessa.

Kuinka voit opettaa seuraavalle sukupolvelle kiertotaloudesta?

Kuinka voit opettaa seuraavalle sukupolvelle kiertotaloudesta?

Maailma täyttyy jätteestä kiihtyvällä vauhdilla ja yksi keino ympäristömme turvaamiseen on kiertotalousoppien tuominen näkyväksi lasten arkeen. Jos lapset orientoituvat kiertotalousteemaan jo pienestä pitäen, on heidän helpompi toteuttaa oppimaansa käytännössä myöhemmin ja mahdollistaa näin parempi tulevaisuus seuraaville sukupolville.

Jätteiden vastaanotto satamissa tehostuu uuden lain myötä - myös pienien huvivenesatamien otettava veneiden jätteitä vastaan

Jätteiden vastaanotto satamissa tehostuu uuden lain myötä - myös pienien huvivenesatamien otettava veneiden jätteitä vastaan

Merenkulun ympäristönsuojelulakia uudistettiin vuoden 2021 kesällä edistämään vastuullisuutta veneilyssä. Uudistetun lain tavoitteena on vähentää Itämeren ja Suomen sisävesien roskaantumista parantamalla veneilyssä syntyvän jätteen lajittelua ja kierrätystä. Lain mukanaan tuomat laajemmat jätehuoltovaatimukset astuivat voimaan 1.5.2022 ja ne koskevat myös pienempiä, vähintään 25-paikkaisia huvivenesatamia.

Helpota työtäsi lataamalla kierrätysjärjestelmien BIM-objektit suunnitelmiisi!

Helpota työtäsi lataamalla kierrätysjärjestelmien BIM-objektit suunnitelmiisi!

Olemme huomioineet suunnittelijat ja haluamme tehdä työnne helpommaksi tuomalla Blok2-tuoteperheen ja muiden kierrätysjärjestelmiemme BIM-objektit ladattavaksi nettisivuiltamme. Lataa objektit täältä!

Finncontin oma suunnitteluosasto, Finncont Design Studio®, on luonut uuden tuotteen markkinoita kuunnellen. Laajan kiertotaloustuotevalikoimamme uusin tulokas on Blok2-tuoteperhe.

Jätekatos vai jäteastiasuoja? – jätepisteen uudistamisen haasteet

Jätekatos vai jäteastiasuoja? – jätepisteen uudistamisen haasteet

Jätelain muutosten myötä taloyhtiöiden jätteiden lajitteluvelvoitteet ovat muuttuneet ja tänä päivänä kaikissa yli 5 huoneiston taloyhtiöissä on kerättävä 7 jätelajia. Tämä on aiheuttanut haasteen taloyhtiöille mahduttaa vaadittava määrä keräysvalineitä nykyisiin jäte- tai roskakatoksiin. Tämän seurauksena osa keräysastioista voi olla liian pieniä, kun tilaa ei yksinkertaisesti ole kiinteässä jätekatoksessa enää oikean kokoisille keräysvälineille kertyvään jätemäärään nähden. Tiesitkö, että tämä aiheuttaa lukuisia ongelmia taloyhtiön osakkaille:

 • Tyhjennyskustannukset nousevat liian tiheiden tyhjennysvälien takia
 • Liian pienien astioiden ylitäyttö johtaa hygieniaongelmiin eli rotat ja muut jyrsijät valtaavat katokset, jossa jäteastiat pursuilevat ylitäytön seurauksena, mikä aiheuttaa jyrsijöiden hävittämisestä kalliita lisäkustannuksia, asukkaiden tyytymättömyyttä ja mahdollisia muita selvittelykuluja viranomaisvalvonnan seurauksena
 • Siivouskustannukset kasvavat siivottomien jätekatosten puhtaanpidosta
 • Jätekatoksen paloturvaetäisyydet asuinrakennuksiin nähden aiheuttavat kalliin tonttimaan käyttöön tehottomuutta

Ongelmaan on olemassa useita ratkaisuja. Ensimmäisenä asukkaille mieleen tulee käytössä olevan kiinteän jätekatoksen tai roskakatoksen laajentaminen. Valitettavasti kiinteän jätekatoksen tai roskakatoksen laajentaminen tai pahimmillaan vanhan purkaminen ja uuden ja toimivan jätekatoksen rakentaminen on suuri investointi, jota varten asukkaiden on hankittava rahoitus, rakennusluvat ja urakoitsija. Uuden kiinteän jätekatoksen rakentaminen maksaa tänä päivänä helposti yli 10.000 – 20.000 euroa ja koko projekti vie aikaa helposti useita kuukausia. Lisäksi rakentamiseen aina liittyviin yllätyksien takia budjetti voi pettää erilaisten projektin aikana muuttuvien kustannuserien takia: korot, materiaalikustannukset, purkukustannukset yms. Lisäksi tulevaisuuden osalta pitäisi tietää, mitä jätelajeja jatkossa tullaan asukkailta keräämään. EU:n kierrätysvelvoitteiden osalta nyt tiedetään, että Suomessa asumisessa syntyvien jätteiden kierrätysvelvoite tullaan seuraavan 10 vuoden aikana nostamaan 55 prosentista 65 prosenttiin eli varmaa on vain se, että nykyisen jätelain velvoitteet eivät tule riittämään. Esim. Tanskassa kerätään jopa 10 eri jätelajia jo tänään!

Helpoin tapa ratkaista ongelma, on siirtyä taloyhtiön osalta erillisiin jäteastiasuojiin. Kyseessä on modulaarinen ratkaisu, jonka avulla voidaan rakentaa taloyhtiön tarpeiden mukaan kustannustehokas, ajassa elävä ja tyhjennyskustannusten osalta optimoitavissa oleva avaimet käteenratkaisu. Mallistoomme kuuluu tällä hetkellä neljä eri jäteastiasuojamallia, joiden pohjalta voidaan rakentaa juuri teille sopiva ratkaisu, joka on asennettu vuorokaudessa toimintavalmiiksi.

 

Jäteastiasuojan edut pähkinänkuoressa taloyhtiölle:

 • Ei tarvita rakennuslupia
 • Ei kalliita perustamiskustannuksia
 • Ei pitkää rakennusprojektia, asennus jopa tunneissa! Ja nopeat toimitukset varastosta!
 • Metalliset jäteastiasuojat tarjoavat erinomaisen turvan jyrsijöitä ja muita haittaeläimiä vastaan
 • Edulliset ylläpito- ja siivouskulut
 • Nopea ja edullinen asennus eli perustaminen vaatii helpoimmillaan vain tasaisen maapohjan ja säätöjalkojen avulla tapahtuvan lopullisen asennuksen
 • Laajennettavissa moduli kerrallaan mahdollisten jätehuoltomääräysten muutosten myötä
 • Edullisimmillaan vain n. 6.000 euron investointi 7 jakeelle.
 • Mahdollisuus myös palosuojatuilla vaihtoehdoilla vapauttaa tilaa esim. pysäköintialueeksi tai muuhun käyttöön tontilla eli suositeltu asennus palosuojaversiolla 2 metrin päähän kiinteistöstä ja jopa lähemmäs paloviranomaisen luvalla 
 • Lukituksilla voidaan estää asiaton käyttö
 • Jäteastioiden tyhjennyskulut edullisia

 Tutustu tästä kattavaan jäteastiasuojavalikoimaamme >>


Tai jätä yhteydenottopyyntö

Pauli Raiskinmäki, kehitys- ja laatuinsinööri, "muodon vuoksi"

Pauli Raiskinmäki, kehitys- ja laatuinsinööri, "muodon vuoksi"

Pauli Raiskinmäki on muottien mies. ”Minä huomaan kaikki haasteet, kun näen meidän tuotteen jossain. Koska oman työn on sisäistänyt vahvasti ja koska pyrkimys on parempaan, asiat näkee sen kautta.” Niin pahaksi ammattitauti ei sentään ole vielä päässyt, että Pauli muotittaisi näkemänsä uudet ihmiset.

Kaikki lähtee siis muotista. ”Kun näen uudet tuotteet ruudulla, ajattelen heti muotin sen ympärille ja huomaan välittömästi, jos suunnitelmassa jokin osa ei toimi muotin vaatimusten takia. Hyvä muotti on asiakkaalle omaisuuksien arvoinen.”

Tuulettuvalla biojäteastialla kustannustehokkuutta

Tuulettuvalla biojäteastialla kustannustehokkuutta

Jopa neljän viikon tyhjennysväli
Asukkaille edullinen, säästö vuodessa jopa 1.000.000 € / 10.000 astiaa
Vähentää -50 % kuljetusten päästöjä
Vähemmän hajuhaittoja ja jäätymistä

Virtain yhtenäiskoulun jätehuolto toimii Finncontin tuotteilla

Virtain yhtenäiskoulun jätehuolto toimii Finncontin tuotteilla

Virtain historian suurin rakennushanke, hirsirakenteinen yhtenäiskoulu, valmistui elokuussa 2021 ja uusi kouluvuosi päästiin aloittamaan uunituoreissa tiloissa. Virtain yhtenäiskoulu sijaitsee virtain keskustassa ja siellä toimivat koululuokat 0-9.

Yhtenäiskoulu on panostanut tuottamiensa jätteiden mahdollisimman korkeaan kierrätysasteeseen ja hoitaa jätehuoltoansa Finncontin kiertotaloustuotteilla. Kierrätyksen toteutumiseen yhtenäiskoululla on käytössä Luowia-kierrätysjärjestelmät ja Finncont astiasuoja kiinteistön pihamaalla, SITI-roskikset pienemmän jätteen keräämiseen sisäänkäyntien yhteydessä ja paxa-lajitteluastiat koulun sisätiloissa. Koulun henkilökunta kertoo, että he ovat olleet hyvin tyytyväisiä jätehuollossa käytettäviin tuotteisiimme ja niiden toimivuuteen. Jätehuoltotuotteiden hankkiminen yhdeltä kotimaiselta toimittajalta tuo yhtenäiskoululle helppoutta jätehuollon järjestämisessä.

Biojätteen erilliskeräyksen uudet mahdollisuudet ja kustannusnäkökulma

Biojätteen erilliskeräyksen uudet mahdollisuudet ja kustannusnäkökulma

Artikkelissa käsitellään Suomen biojätteen erilliskeräyksen rakennemuutosta, sen kustannuksia sekä vaihtoehtoja asukkaiden näkökulmasta. Artikkelissa esitetään todennäköisesti kustannustehokkaimpia, ympäristöystävällisimpiä ja asukaslähtöisimpiä ratkaisuja suurimmalle osalle kiinteistöjä. Artikkelissa korostetaan myös tarvetta huomioida biojätteen keräyksessä elinkaarikustannukset ja -päästöt sekä asukkaiden, jätehuoltoyhtiöiden ja ympäristön etu.

Tiesitkö, että Finncont on maailmanlaajuisesti toimiva kiertotalouden ammattilainen?

Tiesitkö, että Finncont on maailmanlaajuisesti toimiva kiertotalouden ammattilainen?

Finncont on vihreällä DNA:lla varustettu kiertotalouden asiantuntija. Sydämen asiana meillä on jatkuvuus ja puhtaamman tulevaisuuden varmistaminen seuraaville sukupolville.

Tiesitkö, että emme toimi pelkästään paikallisesti Suomessa vaan maailmanlaajuisesti? Finncont on perustettu Suomessa 1974, jossa pääkonttorimme edelleen sijaitsee. Tytäryhtiömme Finncont Ympäristötuotteet Oy sijaitsee Lahdessa ja Finncont AB Ruotsissa.

Finncontin rooli kiertotaloudessa on varmistaa, että meistä jokaisella on mahdollisuus tehdä vastuullisia tekoja ympäristömme puolesta. Toteutamme tämän kehittämällä ympäristövastuullisia ja innovatiivisia kiertotaloustuotteita ja -palveluja jätteiden keräykseen ja kierrätykseen sekä kemikaalien ja elintarvikkeiden turvalliseen kuljetukseen ja varastointiin.

Pyörä keksittiin uudelleen – ja se on hyvä asia

Pyörä keksittiin uudelleen – ja se on hyvä asia

Finncont Sopimusvalmistuksen ja Ouca Bikes:in yhteistyön ensimmäinen tuote on rotaatiovalettu kuljetustila, joka liitetään Ouca Bikes:in sähköavusteisiin cargopyöriin. Tämä on tarina kehitystyöstä tuotteen takana.

 

Asiakaskokemuksia: Urbaser Oy / Jukka Koivisto

Pitkäaikaisista kumppanuuksista huolehtiminen on Finncontin sydän!

Urbaser Oy:n toimitusjohtaja Jukka Koivisto kertoo videolla ajatuksiaan yhteistyöstä Finncontin kanssa. Urbaser tuottaa ympäristöhuoltoalan palveluja kaupan ja teollisuuden asiakkaille sekä julkiselle sektorille.

Yhteistyömme Urbaserin kanssa on kestänyt yli 20 vuotta ja tärkeimmiksi seikoiksi kumppanuudessamme Jukka mainitsee henkilöstömme ammattitaidon ja reagointikyvyn erilaisiin tilanteisiin.

Jätehuoltoyhtiöiden tärkeä rooli vastuullisten hankintojen edistäjänä – laatu, kestävyys ja ympäristö huomioitava aiempaa paremmin

Jätehuoltoyhtiöiden tärkeä rooli vastuullisten hankintojen edistäjänä – laatu, kestävyys ja ympäristö huomioitava aiempaa paremmin

Kestävä ja laadukas jäteastia on ensimmäinen osa tehokasta ja asiakaslähtöistä jätehuoltoa, sillä se edistää kestävää kehitystä sekä vähentää turhia päästöjä ja ympäristökuormitusta. Hankintalain muutokset ja kohonneet kustannukset tarkoittavat, että jäteastioiden hankintaa ei tulisi enää perustaa ainoastaan halvimpaan hintaan. Artikkelissa tarkastellaan sitä, miten hankintaprosessissa voidaan huomioida kestävyys, laatu, ympäristöarvot sekä elinkaarikustannukset. Lisäksi artikkelissa käsitellään ympäristöystävällisten materiaalien käyttöä jäteastioiden valmistuksessa sekä tarkastellaan jäteastioiden elinkaaren hallintaa ja keinoja vähentää ympäristövaikutuksia.

CASE Orkla: Miksi Orkla valitsee Finncontin

CASE Orkla: Miksi Orkla valitsee Finncontin

Haastattelussa Kolbjørn Hole, Orkla

 

Lyhyesti, mikä on Orkla?

Orkla toimii päivittäistavarakaupassa, catering-alalla, erikoisliikkeissä, leipomoissa ja apteekeissa ja koostuu neljästä liiketoiminta-alueesta: Orkla Foods, Orkla Confectionery & Snacks, Orkla Care ja Orkla Food Ingredients. Meillä on myös Orkla Consumer & Financial Investments, joka vuorostaan voidaan jakaa vielä kahdeksi alueeksi: Consumer Investments ja Industrial & Financial Investments. Orkla toimii kaikkialla maailmassa, mutta päämarkkinamme ovat Pohjoismaat, Baltia ja tietyt Keski-Euroopan maat. Meillä on tietyissä tuoteryhmissä vahva markkina-asema myös Intiassa.

Ruotsissa meillä on esimerkiksi OLW ja Göteborgs Kex. Norjassa tuotamme muun muassa pizzaa, ketsuppia, mehua, hilloa, keittoa, makeisia, snackseja, päivällisruokia ja puhdistusaineita. Olemme suuri yritys, joka työllistää noin 21 000 henkilöä. Olemme parhaillaan jännittävässä kasvuvaiheessa ja avaamme uusia tehtaita, muun muassa yhden Latviaan.

Timo Ollila, myyjä, "Ihmiseen sukeltaja"

Timo Ollila, myyjä, "Ihmiseen sukeltaja"

Timo Ollila on upseeriperheen kasvatti. Perheen peruina Timo on saanut näkökulman, että elämässä pitää olla tietty jämptiys, jotta leppoisuuskin saa tilaa. Tällä asenteella hän lähestyy asiakasta, näkee tämän ihmisenä, ei tyrkytä vaan tarjoaa ratkaisuja, vaihtoehtoja ja säästöjä. ”Tämä on ehkä kaunein tapa kuvata omaa työtään.”

Ihminen ei lähtökohtaisesti ole niin moraalinen, että sen takia ostaisi häneltä massiivisia jätteenkeräysjärjestelmiä. Vaikuttimet ovat samat kuin muutoinkin elämässä ja usein se on pakko. ”Ihmiset ovat valveutuneita. Uudiskohteissa jätteenkeräys ja lajittelu on otettava huomioon joka tapauksessa. Taloyhtiöt ovat havahtuneet siihen, että kierrätyskapasiteettiä tarvitaan jätelakien muutosten myötä lisää. Kun ympäristöasiat menevät omaan lompakkoon, viimeistään silloin herätään.” Niin ihminen käyttäytyy.

Muottien kunnossapito on tuotelaadun vakuutus

Muottien kunnossapito on tuotelaadun vakuutus

Me kaikki tarvitsemme huoltoa ja huolenpitoa toimiaksemme hyvin ja elääksemme pitkän sekä laadukkaan elämän. Saman tarpeen äärellä ovat myös rotaatiovaluprosesseissamme käytetyt muotit. Miksi?

Rotaatiovalu on uniikki, paineeton prosessi, joka perustuu muotin pyörimiseen uunissa (lue rotaatiovaluprosessista lisää täältä). Lämpötilan vaihtelu lämmitys- ja jäähdytysprosessissa sekä tuotteen purussa muottiin kohdistuvat rasitukset rotaatiovalun aikana luonnollisesti kuluttavat muottia.

Muottien säännöllinen huolto pidentää niiden laadukasta käyttöikää ja pienentää huollon puutteesta aiheutuneita kustannuksia merkittävästi muotin sekä valmistettavien tuotteiden elinkaaren aikana.

Uusi jätelaki nostaa kierrätysastetta

Uusi jätelaki nostaa kierrätysastetta

Uuden jätelain tavoitteena on nostaa kierrätysastetta nykyisestä selvästi. Kierrätystavoitteen muutos koskee lähes kaikkia yrityksiä, sillä kierrätysvelvoite syntyy viikkotasolla jo muutaman kilon kokonaismääristä. Nykyinen kierrätysaste on noin 42 % ja seuraavassa on eriteltynä tulevien vuosien tavoiteprosentit yritysten yhdyskuntajätteen kierrätykselle:

 • 55 % vuonna 2025
 • 60 % vuonna 2030
 • 65 % vuonna 2035
Pohjoismaiden yhtenäiset piktogrammit tulossa myös Suomeen

Pohjoismaiden yhtenäiset piktogrammit tulossa myös Suomeen

Mikä ihmeen piktogrammijärjestelmä?

Piktogrammijärjestelmä on Tanskassa kehitetty jätekuvake- ja nimikejärjestelmä lajitteluohjeistuksien yhtenäistämiseen. Piktogrammijärjestelmän päätavoitteena on yksinkertaistaa ja helpottaa jätteiden lajittelua ja tätä kautta edesauttaa kiertotalouden toteutumista. Järjestelmä ohjeistaa jokaisen jätelajin käytön värein, symbolein ja termein. Tällä hetkellä käytettävissä on jo yli 90 erilaista piktogrammia eri toimijoiden tarpeisiin, mikä mahdollistaa järjestelmän soveltamisen suurimpaan osaan jätehuoltojärjestelmiä eri maissa.

Nuorisokeskus Marttinen luottaa jätehuollossa Finncontin tuotteisiin

Nuorisokeskus Marttinen luottaa jätehuollossa Finncontin tuotteisiin

Virroilla, Pirkanmaalla, sijaitseva Nuorisokeskus Marttinen on yksi Suomen Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista ja valvomista nuorisokeskuksista. Marttinen on viihtyisä ja turvallinen ympäristö erilaisille leireille, kursseille, koulutuksille ja muille tapahtumille ympäri vuoden. Tutustu Marttiseen lisää täältä!

Meidän mielestämme kiertotalous ja lajittelu voi olla kaunista! Panostamalla kiinteistösi laadukkaaseen ja tyylikkääseen jätehuoltoon nostat kiinteistösi viihtyvyyttä runsaasti. Kiinteistön viihtyvyydellä taas on todistetusti suora yhteys kiinteistösi arvoon, joten kaunis jätehuolto on ehdottomasti kannattavaa.

Finncont® Blok2 kierrätysjärjestelmä - kaivattua kehitystä markkinoille

Finncont® Blok2 kierrätysjärjestelmä - kaivattua kehitystä markkinoille

Laajan kiertotaloustuotevalikoimamme uusimpia tulokkaita on Blok2-tuoteperhe (tutustu täältä). Blok2 on maanalainen kierrätysjärjestelmä neliskulmaisilla jätesäiliöillä. Säiliöt asennetaan 1,5 metrin syvyyteen, jolloin niistä jää näkyviin metrin korkuinen yläosa. Maanalaiset säiliöt pienentävät mahdollisia hajuhaittoja ja ovat hygieeninen vaihtoehto perinteiselle jätekatokselle. Lisäksi ne tuovat merkittävää tilansäästöä kiinteistöllesi. Blok2 - kierrätysjärjestelmä tukee entistä enemmän uudistuneen jätelain mukanaan tuomaa tarvetta useamman jätelain erilliskeräykseen.

”Aloitimme Blok2:n suunnittelun yli vuosi sitten, koska jätehuollon määräykset edellyttävät yhä enemmän kierrätystä. Tavoitteena oli saada aikaan markkinoiden paras jätteenkeräysjärjestelmä. Viiden kuution säiliöön voidaan kerätä jopa kuutta eri jätelajia”, kertoo Finncont Design Studion vetäjä Toni Harjumäki.

Finncont ja Axxa – yhdessä ympäristövastuullisia!

Finncont ja Axxa – yhdessä ympäristövastuullisia!

Finncont on vihreällä DNA:lla varustettu kiertotalouden asiantuntija. Sydämen asiana meillä on jatkuvuus ja puhtaamman tulevaisuuden varmistaminen seuraaville sukupolville. Finncontin rooli kiertotaloudessa on varmistaa, että meistä jokaisella on mahdollisuus tehdä vastuullisia tekoja ympäristömme puolesta. Toteutamme tämän kehittämällä ympäristövastuullisia ja innovatiivisia kiertotaloustuotteita ja -palveluja jätteiden keräykseen ja kierrätykseen sekä kemikaalien ja elintarvikkeiden turvalliseen kuljetukseen ja varastointiin.

Sopimuspalvelullamme, tarjoamme asiakkaillemme kattavan palvelukokonaisuuden. Palveluvalikoimaamme kuuluvat tuotekehityspalvelut, valmistus, kokoonpano, hankintapalvelut, muottien kunnossapito ja varastointi, testauspalvelut sekä tietysti toimitus – ajallaan ja laadukkaasti.

Eila Aro, varastonhoitaja, "ruostumaton nainen"

Eila Aro, varastonhoitaja, "ruostumaton nainen"

Syksyllä 1984 kuului kutsu, johon Eila Aro vastasi. ”Olen syntyperäinen virtolainen ja pienessä kylässä kaikki tuntevat toisensa. Olin ollut metallialan töissä aiemminkin, joten päätin tarttua tilaisuuteen. Jäin sitten tälle tielle, eikä ole mikään kiire pois.”

Eila aloitti Mety Finncontin osavalmistuksessa metallityöntekijänä. Maalaamon kautta varastotöihin siirtynyt Eila on kuluneiden neljän vuosikymmenen aikana nähnyt, miten yrityksestä kasvoi Finncont.

Viihtyvyyttä golfkentille Finncontin jätehuoltotuotteilla!

Viihtyvyyttä golfkentille Finncontin jätehuoltotuotteilla!

Suomen monipuolisin 9-väyläinen kenttä, Toriseva Golf Virrat, toivottaa tervetulleeksi pelaamaan Virroilla! Kentän viihtyvyyttä parantaa entisestään Finncontin jätehuoltotuotteet; Toriseva Golfilla on käytössään tyylikäs maan pinnalle asennettava Luowia-säiliö, joka on näppärästi myös siirreltävissä tarpeen vaatiessa.

Lajittelematon biojäte pilaa kierrätyskelpoisen sekajätteen

Lajittelematon biojäte pilaa kierrätyskelpoisen sekajätteen

Salpakierto Oy on toteuttanut tutkimuksen (tutustu tutkimukseen täältä) seka - ja energiajätteen koostumuksesta, mistä paljastui, että kierrätykseen soveltuvaa jätettä päätyy edelleen runsaasti seka - ja energiajätteen joukkoon. Tutkimuksen mukaan sekajätteen sisältämä biojäte likaa ja kosteuttaa sekajätteessä olevat kierrätyskelpoiset materiaalit ja hankaloittaa sekajätteen käsittelyä lajittelulaitoksessa.

Biojätteen likaama sekajäte ohjautuu useimmiten suoraan jätteenpolttolaitokselle, eikä siitä näin ollen saada eroteltua kierrätyskelpoista materiaalia. Kiertotalouden ja kierrätyksen edistämiseksi kaikista tärkeintä olisikin saada lajiteltua kaikki biojäte erikseen ja poistaa sen sekoittuminen sekajätteen joukkoon.

Kestävä kehitys ja pienempi hiilijalanjälki keskeisenä osana Finncontin toimintaa

Kestävä kehitys ja pienempi hiilijalanjälki keskeisenä osana Finncontin toimintaa

Finncont on vihreällä DNA:lla varustettu kiertotalouden asiantuntija. Sydämen asiana meillä on jatkuvuus ja puhtaamman tulevaisuuden varmistaminen seuraaville sukupolville.

Finncont on valmistanut ratkaisuja teollisuuden tarpeisiin jo lähes 50 vuoden ajan. Omat suunnittelijamme Finncont Design Studio®:ssa takaavat oikeat valinnat ja ratkaisut jo suunnitteluvaiheessa. Kemianteollisuuteen suunnitelluissa tuotteissamme lähtökohtana on turvallisuus sekä alan raaka-aineiden ja tuotteiden asettamat korkeat vaatimukset. Lisäksi tuotteet on suunniteltu kestäviksi ja pitkäikäisiksi ja ne on tehty mahdollisimman ympäristöystävällisistä materiaaleista.

Tee jätepisteestäsi kauniimpi Finncont® astiasuojalla

Tee jätepisteestäsi kauniimpi Finncont® astiasuojalla

Toimme syyskuussa markkinoille viimeisimmän tuoteuutuutemme kiertotalouteen: Finncont® astiasuojan. Astiasuojan tuominen markkinoille on osa rooliamme kiertotalouden asiantuntijana, jota toteutamme kehittämällä innovatiivisia ratkaisuja kiertotalouteen ja sen kehittämiseen.

Teräksestä valmistettu Finncont® astiasuoja asennetaan maanpinnalle ja kustannussäästöä tuo asennuksen helppous ilman perustustöitä. Astiasuojan sisälle mahtuu 1-2 perinteistä jäteastiaa niiden koosta riippuen ja se on helposti siirrettävissä paikasta toiseen tarpeen mukaisesti. Astiasuoja on hygieeninen ja vie huomattavasti vähemmän arvokasta tilaa kiinteistössäsi, kun perinteinen jätekatos. Harmaaksi maalattu teräs varmistaa tyylikkyden lisääntymisen kiinteistössäsi, myös muita värisävyjä saatavilla tilauksesta.

Kiertotaloutta edistävien ominaisuuksiensa lisäksi astiasuojan kehityksen taustalla on ollut kiinteistön viihtyvyyden parantaminen. Meidän mielestämme kiertotalous ja lajittelu voi olla kaunista! Panostamalla kiinteistösi laadukkaaseen ja tyylikkääseen jätehuoltoon nostat kiinteistösi viihtyvyyttä runsaasti. Kiinteistön viihtyvyydellä taas on todistetusti suora yhteys kiinteistösi arvoon, joten kaunis jätehuolto on ehdottomasti kannattavaa.

Erottautumista tai sulautumista ympäristöön - sinä päätät!

Erottautumista tai sulautumista ympäristöön - sinä päätät!

Tiesitkö, että verhoilemalla Luowia kierrätysjärjestelmäsi, voit halutessasi parantaa kiinteistösi viihtyvyyttä?

Voit korostaa jätepisteesi tyylikkyyttä erottautumalla värikkyydellä tai sulauttaa sen halutessasi esimerkiksi ympäröivään metsään tai piharakennukseesi.

Verhoilujen värivaihtoehdoilla voit myös korostaa eri jätelajeille soveltuvia kierrätysjärjestelmiä ja näin helpottaa kierrätystä ja edesauttaa kiertotalouden toteutumista!

Tutustu lisää Luowia-kierrätysjärjestelmiin ja sen etuihin täältä!

Rotaatiovalun sydänystävä on suunnittelu

Rotaatiovalun sydänystävä on suunnittelu

Miksi rotaatiovalun ja yksinomaan siihen perehtyneen suunnittelun yhdistäminen on niin tärkeää? Anna asiantuntijoidemme kertoa ja viedä sinut rotaatiovalun ja suunnittelun yhteiselle matkalle kohti kestäviä tuoteinnovaatioita!

Oletko jo järjestänyt jätehuoltosi vastaamaan uudistuneet jätelain vaatimia kiertotaloustavoitteita?

Oletko jo järjestänyt jätehuoltosi vastaamaan uudistuneet jätelain vaatimia kiertotaloustavoitteita?

Jätelain laaja uudistus astui voimaan 19.7.2021 vahvistaen Suomen roolia kiertotalouden edelläkävijänä. Uudistuksen taustalla on EU:n kunnianhimoiset kierrätystavoitteet, joita se edellyttää jäsenvaltioiltaan.

Viimeistään 1.7.2022 mennessä on vähintään viiden huoneiston asuinkiinteistöillä taajamissa velvollisuus biojätteen erilliskeräykseen.

Pidä luut ehjinä - hiekoita kiinteistösi ajoissa!

Pidä luut ehjinä - hiekoita kiinteistösi ajoissa!

Talvi ja liukkaus lähestyy, älä anna sen yllättää sinua ja kiinteistöäsi. Pidä luut ehjänä varustautumalla jokavuotiseen liukkauden torjuntaan toimivilla ja kestävillä hiekoitustuotteilla.

Laadukas ja oikein sijoitettu hiekka-astia tuo helppoutta ja turvallisuutta arkeen, kun hiekoitusmateriaali on kätevästi saatavilla. Hiekkasiilot taas tuovat säästöjä kun hiekan kuljetuskustannukset jäävät pois.

Mikä on SUP-direktiivi ja miten se vaikuttaa sinuun?

Mikä on SUP-direktiivi ja miten se vaikuttaa sinuun?

SUP-direktiivi on muovituotteiden ympäristövaikutusten vähentämistä koskeva direktiivi. Sen soveltamisalaan kuuluvat tietyt direktiivissä nimenomaisesti luetellut kertakäyttömuovituotteet, oxo-hajoavasta muovista valmistetut muovituotteet sekä kaikki muovia sisältävät kalastusvälineet.

Direktiivi edellyttää tuoteryhmästä riippuen eri toimia: kulutuksen vähentämistä, tuotekieltoja, tuotteiden ominaisuuksiin liittyviä vaatimuksia sekä laajennettua tuottajavastuuta.

Tulevat lakimuutokset koskien kaupungin siisteyttä ja viihtyvyyttä

Tulevat lakimuutokset koskien kaupungin siisteyttä ja viihtyvyyttä

Yksi merkittävimmistä tekijöistä kaupungin viihtyvyydessä on sen siisteys. Roskattomat kadut, puistot, torit ja uimarannat ovat paitsi mukavampi käyttää, myös edistävät kiertotalouden ja puhtaamman tulevaisuuden mahdollistamista seuraaville sukupolville.

Tiesitkö, että myös lainsäädäntö edellyttää toimia kaupunkisi siisteyden varmistamiseksi? Ovatko lain edellyttämät vaatimukset järjestetty kaupungissasi?

Tilanteen tarkastamisen helpottamiseksi olemme laatinut oheen muistilistan ajankohtaisista lakimuutoksista, olkaapa hyvät!

Uusi jätelaki on täällä!

Uusi jätelaki on täällä!

Jätelain laaja uudistus astui voimaan 19.7.2021 vahvistaen Suomen roolia kiertotalouden edelläkävijänä. Uudistuksen taustalla on EU:n kunnianhimoiset kierrätystavoitteet, joita se edellyttää jäsenvaltioiltaan. Jätesäädöspaketin keskeisinä tavoitteina on vähentää jätteen määrää ja lisätä uudelleenkäyttöä ja kierrätystä sekä tuoda näin kiertotaloutta uudelle asteelle!

Uudistetun jätedirektiivin mukaisesti yhdyskuntajätteestä tulee kierrättää 55 prosenttia vuonna 2025 ja 65 prosenttia vuonna 2035. Yhdyskuntajäte pitää sisällään kotitalouksissa syntyvän jätteen ja tuotannossa syntyvän kotitalousjätteisiin verrattavan jätteen. Nykyinen kierrätysaste on noin 42 prosenttia, joten jätteiden lajittelua ja erilliskeräystä kiinteistöiltä on lisättävä tuntuvasti.

Ainutlaatuisella suunnitteluosaamisella turvallisia ja toimivia ratkaisuja elintarvike- ja kemianteollisuuteen

Ainutlaatuisella suunnitteluosaamisella turvallisia ja toimivia ratkaisuja elintarvike- ja kemianteollisuuteen

Suklaateollisuuden menestystuote Flexmelter taipuu myös kemianteollisuuteen

Finncontin Flexmelter – kontti on ollut jo vuosia menestystuote suklaateollisuudessa. Flexmelter on huipputason kontti suklaan sulatukseen, sekoittamiseen ja varastointiin. Se on suunniteltu yhdessä maailman johtavien suklaatuottajien kanssa hyödyntäen Finncontin osaamista aktiivikonteissa. Flexmelter mahdollistaa joustavan tuotannon pienillä tai erikoiserillä ilman huolta laadun tai hygienian kärsimisestä. Optimoidun sekoitusteknologian ja hellän vesilämmityksen ansiosta Flexmelter käsittelee helposti niin kiinteää kuin sulaa suklaata.

Sopimusvalmistustiimin Kari ja Juho kertovat, mitä etuja rotaatiovalulla on mahdollista saavuttaa.

Sopimusvalmistustiimin Kari ja Juho kertovat, mitä etuja rotaatiovalulla on mahdollista saavuttaa.

Rotaatiovalu on loistava menetelmä onttojen tuotteiden ja kotelomaisten rakenteiden valmistukseen. Menetelmällä valmistetaan eri kokoisia ja monimuotoisia säiliöitä eri käyttötarkoituksiin, muun muassa nesteiden ja muiden aineiden kuljetukseen, varastointiin tai prosessisäiliöiksi.

Merkittävä osa-alue rotaatiovalun hyödyntämisessä ovat lisäksi ympäristönhuoltoon ja jätevedenpuhdistukseen tarkoitetut tuotteet. Rotaatiovalu mahdollistaa sekä piensarja- että massatuotannon ja taipuu moniin käyttötarkoituksiin kustannusetuja unohtamatta!

Muistithan, että biojätteen keräys tulee ajankohtaiseksi heinäkuussa?

Muistithan, että biojätteen keräys tulee ajankohtaiseksi heinäkuussa?

Jätelain laaja uudistus astui voimaan 19.7.2021 vahvistaen Suomen roolia kiertotalouden edelläkävijänä. Uudistuksen taustalla on EU:n kunnianhimoiset kierrätystavoitteet, joita se edellyttää jäsenvaltioiltaan.

Jätesäädöspaketin keskeisinä tavoitteina on vähentää jätteen määrää ja lisätä uudelleenkäyttöä ja kierrätystä sekä tuoda näin kiertotaloutta uudelle asteelle! Voit lukea lisää täältä.

Rotaatiovalu tarjoaa tilaa mielikuvitukselle

Rotaatiovalu tarjoaa tilaa mielikuvitukselle

Tiedätkö sinä, mitä rotaatiovalu on? Tiedätkö, mitä kaikkea sen avulla voidaan valmistaa?

Rotaatiovalu on kestävien pitkäikäisten muovituotteiden valmistusmenetelmä, jonka avulla voidaan valmistaa melkein mitä vain mielikuvituksesi keksii; onttoja tuotteita, kotelomaisia rakenteita, suuria kappaleita tai pieniä monimuotoisia tuotteita.