Muistojeni Flaaming ja puoli vuotta finncontilaisena

Vuoden 2018 helmikuussa Flaaming Oy Jätehuoltotuotteet muutti nimensä virallisesti Finncont Ympäristötuotteet Oy:ksi.

Tulin Flaaming Oy:n palvelukseen ensimmäisen kerran vuonna 2008. Hyppäsin hommaan Scan-Auton varaosatiskin takaa silloisen asiakkaani suosittelemana. Pääsin raskaankaluston maailmasta tutustumaan jätehuoltoalaan myymällä Sulo -jäteastioita sekä vaihtolavoja itse Tapani Flaamingin opissa. Kiittäisin työpaikkani mahdollistanutta asiakasta mieluusti, mutta henkilöllisyys on pysynyt näihin päiviin saakka mysteerinä.

Viitisen vuotta välissä olin paikallisen Toyota dealerin jälkimarkkinointitiimissä koulutusta vastaavassa työssä, kunnes ”harharetkeilyjen” jälkeen palasin Flaamingin riviin takaisin vaihtolavamyyjäksi. Jäteastiat olivat vaihtuneet Weberiin, Siti -roskakorit ja muut kiinteistöhuoltotuotteet tulleet valikoimaan, työkaverit vaihtuneet osittain hollolalaisen CamaTeamin oston myötä uusiin sekä yrityksen toimipiste Lahden Holmasta logistisesti parempien liikenneyhteyksien varteen Valimonkadulle, Valtatie 12:n varteen.
Käytännössä oli muuttunut kaikki – ja ei mitään. Yrittäjähenkinen tekemisen meininki sekä palveluasenne olivat tuttuja ja tuotevalikoima entisestään parantunut.

Toukokuussa 2017 Flaaming tuli yrityskaupan myötä osaksi Finncont -konsernia. Saimme vihdoinkin oman tehtaan ja ihan omia tuotteita, kun tähän saakka olimme myyneet pääsääntöisesti toisten tekemiä nimikkeitä. Elokuussa oma työnkuva muuttui: minä sain kunnian ryhtyä Flaaming Oy:ssä tuotepäälliköksi Finncont -tuotteille ja sain, aiemmin salaa ihailemani entisen kilpailijan tuotteet, Luowia -syväsäiliöt omaan salkkuuni ja keväällä 2018 saimme toimittaa ensimmäiset Finncont® Blok jätteenkeräysjärjestelmät.

Yritysten ja ihmisten täytyy muuttua, jotta voi kasvaa. Me muutimme myös nimen. Helmikuussa 2018 meistä tuli virallisesti finncontilaisia, kun nimikin vaihtui konsernin nimen mukaiseksi. Itselleni puoli vuotta finncontilaisena on opettanut jätehuoltoalan lisäksi paljon rakennusalasta ja uusien asiakkaiden lisäksi olen kasvattanut yhteistyökumppaneiden verkostoa ympäri Suomen. Virtolaisista (kuten he itseään kutsuvat) olen saanut työkavereiksi lisää ammattilaisia ja loistotyyppejä, joista ihan jokaisen nimeä en vielä valitettavasti muista, koska entisen viidentoista sijasta meitä on nyt 160.

Onneksi on asioita, joita ei ole pakko muuttaa: yrittäjähenkinen tekemisen meininki sekä palveluasenne on tallella. Ollaanhan me taas kymmenen vuoden jälkeen perheyritys.

Lahdessa, Elokuussa 2018
Päivi Sievänen
roskiskauppias, tuotepäällikkö ja finncontilainen Lahesta

Kysy, me vastaamme

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.