Image

Finnconts högkvalitativa IBC-lösningar inom cirkulära ekonomin för hantering av vätskor och pulver med årtionden av erfarenhet av rostfritt stål. IBC-förpackningarna avsedda för transport är UN-godkända efter användningsändamål, förvarings- och processbehållarna utformas alltid efter kundens behov. Behållarnas volymer är mellan 300 och 3 000 liter, men enligt kundens behov upp till 15 000 liter. Vårt urval inkluderar även uppvärmda, kylda och isolerade IBC-behållare samt blandare och annan kringutrustning. IBC-containrar kan utrustas med både kommersiellt tillgängliga och specialtillverkade komponenter.

Vi är experter på frågor relaterade till IBC-behållare, oavsett om det är fråga om tillverkningsteknik, myndighetsbestämmelser (UN, ATEX, CE) eller lämplighet för livsmedel (FDA, GMP). Designerna av Finncont Design Studio® arbetar ständigt med nya kundprojekt och utvecklar ny teknologi för IBC-behållare, såsom eFinncont smarta lösningar för att spåra och hantera IBC-förpackningar.

IBC-behållare tillverkade av rostfritt stål används i många krävande applikationer inom kemi- och livsmedelsindustrin. Ansökningar kan vara t.ex. transport av lösningsmedelsbaserade färger och farliga kemikalier. Tillverkning av alkohol- och läskedrycker samt smältning eller bearbetning av choklad. IBC-behållaren används också vid tillverkning av kosmetika och läkemedel, såväl som vid bearbetningsbehov av många andra vätskor och pulver.

Finncont är medlem i SIA

Image

IBC

Image

Flexmelter

Aktivcontainer på toppnivå för smältning, blandning och lagring. Flexmelter möjliggör en flexibel produktion med små eller särskilda satser utan att kvaliteten eller hygienen påverkas. Tack vare en optimerad blandningsteknik och skonsam vattenuppvärmning kan Flexmelter enkelt hantera till exempel fast eller smält choklad. Enheten styrs med en pekskärm.

Image

Finncont® SC – Process- och lagringsbehållare

Finncont® SC – Process- och lagringsbehållare är avsedda för förvaring och dosering av kemikalier och flytande livsmedel. Behållarna är dimensionerade och utrustade efter kundens utrymme och process.

Image

PCPE-processcontainer

IBC-behållare med en integrerad avrinningsbassäng. PCPE-processcontainern är avsedd för säker förvaring och distribution av kemikalier. Processcontainern kan fyllas på från en IBC-transportcontainer som placeras ovanpå eller direkt från en tankbil. Avrinningsbassäng 110%.

Finncont® Vätsketillförselsystem

För säker förvaring och distribution av kemikalier. Utnyttja möjligheten att stapla på varandra och maximera användningen av utrymmet i fabriken. Avrinningsbassänger med optimal volym garanterar kontrollerad läckagehantering vid störningar. Installation av process- och doseringspump i systemstrukturerna.

Image

PF-termoplastcontainer, 800–1000 l

Finncont® PF termoplastcontainrar är pålitliga och säkert fungerande finska kvalitetsprodukter. PF-behållare har utvecklats för säker transport och förvaring av kemikalier. De är lämpliga för syror, baser, frätande vätskor och livsmedel. Vid lagringsbruk kan en containerblandare med öppningsblad installeras i 2"-anslutningen på ovansidan.

Image

CF-, MC- och CS-vätskecontainer

CF och MC vätskecontainrar fungerar bra om ditt behov för anpassning är minimalt. CS-vätskecontainern kan anpassas efter dina behov. Alla är UN-typgodkända IBC-behållare för den kemiska industrin.

Image

Finncont® FF -livsmedelscontainer, 500–1200 l

Behållaren designad för livsmedelsindustrin är hygienisk och lätt att rengöra. Möjliggör effektiv bearbetning av råvaror. FF-livsmedelscontainern är tillverkad av rostfritt eller syrafast stål kan skräddarsys exakt efter kundens behov, till exempel gällande material och tillbehör.

Image

Finncont® Silocontainrar

  • För pulver och torra samt gryniga material inom livsmedels- och kemiska industrin
  • Kan skräddarsys efter kundens önskemål och behov för att passa kundens process
  • Materialalternativ rostfritt stål eller syrafast stål
  • 500–3000 l
  • Lätt att rengöra och tömma
Image

Ta kontakt

E-postadresser är i formatet förnamn.efternamn@finncont.com

Image

Timo Raiskinmäki
Business Director, Industry
+358 44 751 1001

Image

Hanna Pollari
Senior Sales Cordinator
+358 40 773 1944

Jag vill bli kontaktad

Artiklar om våra IBCs